Personvern

Nøkkelbegreper

Følgende nøkkelbegreper brukes i denne personvernerklæringen:

  • Samlede data: Data som er samlet og presentert oppsummert, ikke etter enkeltperson.
  • Anonym informasjon: Informasjon som har vært anonymisert slik at den ikke lenger kan brukes til å identifisere et individ og ikke kan kombineres med annen informasjon for å identifisere et individ på nytt.
  • Datakontroller: Den naturlige personen eller juridiske enheten som, alene eller sammen med andre, avgjør formålet som dataene brukes til og hvordan Personopplysningene skal behandles.
  • Avidentifiserte data: Data der visse identifikatorer er fjernet for å forhindre at en persons identitet blir knyttet direkte til informasjonen (som å maskere visse personlige identifikatorer).
  • Personopplysninger: All informasjon knyttet til eller gjeldende en identifisert eller identifiserbar naturlig person eller informasjon som kan brukes til å identifisere deg (eller din husstand), enten alene eller i kombinasjon med annen informasjon som er tilgjengelig for oss. Dette kan inkludere ditt navn, leverings- og faktureringsadresse, e-postadresse, telefonnummer, personnummer (der det er aktuelt), fødselsdato (der det er aktuelt), tids- og stedsdata, bankkontoinformasjon, transaksjons- og betalingsdokumentasjon, leveringsdokumentasjon og annen informasjon knyttet til kontoen din.i
  • Spesielle datakategorier: Kategorier av personopplysninger som krever høyere nivå av beskyttelse i henhold til datavernlovene i noen jurisdiksjoner fordi dataene åpenbarer eller gjelder sensitiv informasjon, som helsesaker, rase eller etnisk opprinnelse.
  • Standard kontraktklausuler: Ethvert sett med kontraktklausuler godkjent av EU-kommisjonen for overføringen av personopplysninger til behandlere etablert i et tredjeland (utenfor EU/EØS) der det tredjelandet ikke sikrer tilstrekkelig nivå av beskyttelse.
  • Tilsynsmyndighet: Tilsynsmyndighetene (eller tilsvarende under noen datavernlovgivning) er den uavhengige, offentlige myndigheten som forbrukere kan sende inn en klage til.

Informasjon som vi innhenter

Når du legger inn en ordre fra denne Nettsiden eller bruker den på annen måte, samler vi følgende typer informasjon:


Informasjonen du oppgir manuelt

I prosessen med å legge inn en ordre på Nettsiden leverer du informasjon som kreves for å fullføre din transaksjon, validere identiteten din, bekrefte overholdelse av forskrifter knyttet til kjøpet. Dette kan inkludere informasjon som adresse, kredittkortinformasjon eller lagret faktureringsinformasjon. Denne informasjonen oppgis til oss under forholdene etablert under disse Retningslinjene for personvern, samt vår Leverandørs Retningslinjer for personvern. I tillegg til transaksjonsinformasjon kan du oppgi tilleggsinformasjon når du ønsker støtte for ditt kjøp eller andre tjenester fra oss, som når du bruker kundeservice eller laster ned eller registrerer produkter. Vi kan også innhente informasjon du gir oss hvis du melder deg på i en konkurranse eller en kampanje eller registrerer deg for å motta nyhetsbrev eller tilknyttede tjenester. Vi kan også samle informasjon når du søker på en ledig stilling eller på annen måte sender informasjon til oss forbundet med ansettelse.


Spesielle datakategorier

Generelt sett samler vi ikke inn eller behandler spesialkategorier med data. Det kan imidlertid oppstå en situasjon (som i forbindelse med ansettelse) der vi kan behandle slike opplysninger. I slike tilfeller vil vi alltid overholde gjeldende datavernlovgivning, inkludert ha den nødvendige lovhjemmel for å behandle dataene (f.eks. behandle helsedata for en forsikringsavtale). Vi vil bruke rimelige sikkerhetspraksiser og -prosedyrer for å trygge dine Spesielle datakategorier.


Informasjon fra nettleseren eller enheten din

Vi kan også motta informasjon fra nettleseren din. Dette kan inkludere informasjon som ikke identifiserer deg personlig (slik som dato og klokkeslett for besøket). Hva slags informasjon vi mottar, er avhengig av innstillingene i nettleseren din. Med mindre det er forbudt ved lov, utgjør din oppretting av brukeridentitet under et besøk på Nettsiden ditt samtykke i behandling av dine Personopplysninger. Vi kan knytte informasjonen nettleseren din gir oss til informasjon som identifiserer deg personlig, som beskrevet nedenfor. Se hjelp-funksjonen i nettleseren din for mer informasjon om hvordan innstillingene kan endres. Vi kan også innhente begrensede Personopplysninger (e-postadresse) via nett-teknologier i forbindelse med din bruk av Nettsiden, som beskrevet nedenfor.


Geolokaliseringsinformasjon

Når du bruker smarttelefon, mobilenhet eller datamaskin til å få tilgang til Nettsiden eller bruker vår mobilapp, kan vi samle informasjon om din fysiske plassering. Vi kan komme til å kombinere disse opplysningene med annen stedsbasert informasjon (f.eks. din IP-adresse og fakturerings-/postadresse), for å levere deg andre tjenester på din mobilenhet. Vi deler bare din stedsinformasjon med tredjeparter som hjelper oss med å levere tjenester til deg. Du kan velge bort deling av denne informasjonen ved å endre tillatelsene i mobilenheten din.


Informasjonskapsler (cookies) og lignende teknologier

Informasjonen vi samler inn med informasjonskapsler og lignende teknologier, er ikke typisk personlig identifiserbar, men vi kan knytte den til persondataene du oppgir. Vi bruker informasjonskapsler og andre lignende teknologier for å samle informasjon og støtte visse funksjoner på Nettsiden. Etter hvert som Internett utvikles, kan vi komme til å benytte ulike typer teknologi for dette formålet. Vi kan for eksempel bruke disse teknologiene til å samle informasjon om hvordan besøkende bruker Nettsiden (som hvilke sider de besøker, lenker de bruker). Vi analyserer denne informasjonen for bedre å forstå våre gjesters interesser, behov og for å forbedre Nettsidens innhold og funksjon. Vi kan også bruke informasjonen til å støtte Nettsidens funksjoner ved å ikke be deg oppgi informasjon på nytt som vi har fra før. Vi bruker også denne informasjonen til å tilpasse din opplevelse når du bruker Nettsiden og til å gjøre satsningen vår på markedsføring bedre, blant annet ved å bruke målrettet annonsering.

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du angi i nettleseren at informasjonskapsler skal avvises eller at du skal få beskjed hvis det legges igjen informasjonskapsler på PC-en din. Selv om du ikke er nødt til å akseptere informasjonskapsler, er det mulig du ikke vil kunne bruke hele Nettsiden på en funksjonell måte dersom nettleseren din avviser våre informasjonskapsler.

For mer informasjon om vår bruk av informasjonskapsler og lignende teknologier, se vår uttalelse om informasjonskapsler.


Tredjeparters informasjonskapsler og andre lignende teknologier

Nett-teknologier kan også plasseres på Nettsiden av tredjepartsleverandører. Vi eller tredjepartsleverandører kan også legge ut nett-teknologier på vegne av Leverandøren hvis merkevarer vises på Nettsiden eller deres tjenesteleverandører. På denne måten vil Leverandøren kunne bruke dataene som er innhentet. Denne informasjonen brukes til å gjøre opplevelsen din på Nettsiden bedre, for markedsføringsanalyse, for målrettet og displayreklame, og for bedre kvalitet. Vi kan komme til å innhente din IP-adresse gjennom nett-teknologier.

Vi og våre Leverandører kan benytte tredjepartsleverandører av tjenester i forbindelse med Nettsiden. Disse kan inkludere, men er ikke begrenset til: Alexa Metrics, Google Analytics, Omniture og ClickTale. Disse og andre tjenesteleverandører kan innhente informasjon om dine besøk til nettsider, din interaksjon med den nettsiden og produktene og tjenestene som tilbys av oss eller våre Leverandører. Deres innsamling og bruk av informasjon er underlagt deres egne retningslinjer for personvern.

For mer informasjon angående disse tredjepartstjenestene og hvordan du skal velge dem bort, gå til www.networkadvertising.org/consumer/opt_out.asp, www.aboutads.info/choices, eller https://www.youronlinechoices.com/ (i EU og Storbritannia).


Informasjon fra tredjeparter

Vi kan også motta visse opplysninger om deg fra tredjeparter, som gjennom din bruk av sosialt nettverksautentisering for å logge på Nettsiden, din bruk av en autentisert betalingsmetode eller gjennom andre datakilder på nett, i henhold til reglene for bruk og behandling av slik informasjon etablert av den respektive kilden. Hvis noen personopplysninger er fritt tilgjengelige i det offentlige rom, vil vi ikke ha noen forpliktelser overfor deg når det gjelder disse.

I enkelte jurisdiksjoner er behandling av dine persondata bare lovlig hvis det er tillatt i henhold til datavernlovgivningen. Vi stoler på forskjellige juridiske grunnlag for å sikre at vår behandling og bruk av dataene dine er i samsvar med gjeldende lover og at vi har lovlig grunnlag for behandlingsaktiviteter som skissert nedenfor:

  • Utførelse av en kontrakt. Ved å fullføre en transaksjon gjennom denne Nettsiden inngår du i en kontrakt for salg av produkter eller tjenester, som styres av våre Salgsvilkår. Vi må behandle dine personopplysninger for å oppfylle våre forpliktelser i henhold til den kontrakten.
  • Samtykke. Ved å bruke Nettsiden eller på annen måte sende dine Personopplysninger til oss, samtykker du i at vi innhenter, bruker og deler informasjonen din som beskrevet i disse Retningslinjene for personvern. Hvis ikke du samtykker i disse Retningslinjene for personvern, ikke bruk eller send informasjonen din gjennom Nettsiden.
  • Legitim interesse. Vi kan behandle personopplysninger der behandling er påkrevd for våre (eller en tredjeparts) legitime interesser der de interessene ikke er overstyrt av interessene eller rettighetene og friheten til datapersonen. Vi vil behandle dataene dine basert på legitim interesse, av årsaker som for screening av svindel, betalingsoptimering, og overholdelse av eventuell gjeldende regulatoriske ordning som styrer transaksjonen. Vi kan behandle dine personopplysninger for å sende deg markedsføring og ta kontakt med deg eller for å starte en samtale ved hjelp av data hentet fra offentlige kilder. Vi kan også, i samsvar med gjeldende lovverk, behandle dine data basert på legitim interesse i arbeidsforholdets kontekst.
  • Annet juridisk grunnlag. Vi kan også behandle opplysningene dine basert på annet juridisk grunnlag som der behandlingen er nødvendig for å overholde juridiske forpliktelser.

Hvordan vi bruker dine opplysninger

Når du besøker Nettsiden for å fullføre en transaksjon, bruker vi dine personopplysninger på følgende måte:


I forbindelse med transaksjonen din

Når du går til Nettsiden for å gjennomføre en transaksjon, må vi behandle opplysningene dine for å fullføre transaksjonen og overholde våre transaksjonsmessige forpliktelser, inkludert behandling som kreves for å:

  • sørge for sikkerhet og overvåke og forhindre svindel,
  • slå fast hvilket land du oppholder deg i, med tanke på overholdelse av handelsavtaler,
  • behandle din ordre og betaling, verifisere skattestatusen din, bestride tilbakeførsler, finne om du er kvalifisert for kreditt eller sende deg transaksjonsmeldinger,
  • gi deg en personlig tilpasset shoppingopplevelse,
  • registrere ditt kjøp hos produsenten eller tjenesteleverandøren for garanti, teknisk support eller lignende formål,
  • gi deg nøkler, tilgangskoder eller annen nødvendig informasjon for å få tilgang til produktene og tjenestene du har kjøpt,
  • gi melding om ditt kjøp av en tjeneste direkte til leverandøren av den tjenesten,
  • der du har gitt ditt samtykke, opprette en konto for senere kjøp,
  • legge til rette for fornyelse av abonnementer på abonnementsprodukter eller -tjenester, og
  • gi deg en effektiv opplevelser og support. Etter det som er tillatt ved lov, kan dette inkludere kontakt med deg hvis du starter en betalingsprosess for å følge opp en økt som ikke ble fullført eller for å se om det var et problem med din bruk av Nettsiden.

Markedsføring og relaterte kommunikasjoner

Når du oppgir personopplysninger, kan vi tilby deg å velge om du vil fortsette å få markedsføringsinformasjon og relaterte kommunikasjoner fra oss eller vår Leverandør. Der du har samtykket i å motta dem i samsvar med gjeldende lov,kunne disse kommunikasjonene være i form av direktemail, e-post eller telefon og vil inneholde informasjon knyttet til vår eller vår Leverandørs produkter og tjenester. Du kan når som helst velge bort å få tilsendt disse ved å sende oss e-post til remove@digitalriver.com eller ved å følge eventuelle instruksjoner i e-postmeldinger du får, om hvordan du skal si opp abonnement.

Bortsett fra der det ellers er påkrevd ved lov, hvis du gir oss samtykke i å legge til kontaktinformasjonen din i vår Leverandørs mailliste og senere trekker tilbake dette samtykket, må du kontakte vår Leverandør (eller følge instruksjonene i epost fra vår Leverandør for å si opp abonnementet) for å få navnet ditt fjernet fra vår Leverandørs e-postlister.


Vår bruk av anonyme opplysninger

Vi kan bruke en prosess kalt anonymisering for å gjøre data som er innhentet av oss, anonym. I så fall vil alle personlige dataelementer som navn, gateadresse, telefonnummer, e-postadresse og annet, bli anonymisert i samsvar med gjeldende lovverk. Vi kan bruke den anonyme informasjonen til å:

  • utføre svindelforebyggende aktiviteter, som å ta "fingeravtrykk" av enheten,
  • tilpasse og støtte din bruk av Nettsiden og/eller vår Leverandørs tjenester,
  • forbedre Nettsiden, kundeopplevelsen, våre reklamesystemer, og våre produkter og tjenester,
  • identifisere transaksjoner som at de har sin opprinnelse gjennom et tilknyttet markedsførings- eller henvisningsprogram,
  • levere målrettet reklame på Nettsiden og andre handelsløsninger,
  • gi rapportering til våre nåværende og potensielle Leverandører og tjenesteleverandører, og
  • utføre annen historisk eller statistisk forskning og analyse.

Vi kan også bruke avidentifiserte data til samme formål som beskrevet i dette avsnittet, i tillegg til relaterte formål, etter det som er tillatt av gjeldende lovverk.


Andre måter vi bruker dine personopplysninger på

Vi kan også bruke dine personopplysninger:

  • for å verifisere samsvar med gjeldende lover,
  • for å verifisere at de dataene vi har om deg er nøyaktig,
  • som identifisert i eventuell supplerende personvernmelding som er lagt ut på Nettsiden,
  • for å kontakte deg hvis du har bedt om informasjon fra oss, og
  • for menneskelige ressurser slik som å samle inn din e-postadresse hvis du søker en jobb på nettet.

Felles bruk

Digital River kan bruke og dele felles personlige data med andre Digital River-enheter som er oppgitt her. Omfanget av felles bruk forklares nedenfor.

  • Forbrukerdata vi innhenter når vi leverer våre globale forhandlertjenester, som navn, leverings- og faktureringsadresse, e-postadresse, telefonnummer, transaksjons- og betalingsdokumenter, leveringsdokumenter og annen informasjon knyttet til din forbrukerkonto,
  • HR-data, som data om ansatte eller potensielle ansatte, og
  • annen data vi innhenter når du besøker Nettsiden eller benytter deg av tjenestene våre på annen måte.

Digital River, Inc., Digital River GmbH og/eller Digital River Ireland Ltd. er ansvarlige for å administrere Personopplysninger i henhold til felles bruk.

Hvordan vi deler dine opplysninger

Digital River vil aldri selge dine Personopplysninger. Vi kan imidlertid dele dine Personopplysninger som forklart i dette avsnittet.

Vi vil iverksette rimelige tiltak for å sikre at enhver person eller enhet som mottar personopplysninger: til de formålene som er beskrevet i disse Retningslinjene for personvern, er forpliktet til å oppbevare Personopplysningene på en sikker måte. Hvis vi innhenter eller mottar spesialkategorier av data og det er nødvendig for oss å overføre de dataene til en tredjepart, vil vi dele detaljene om den enheten med deg der det er påkrevd av oss via gjeldende lovverk. Våre forpliktelser vil ikke gjelde for informasjon som deles med noen regjeringsenhet med mandat under loven til å skaffe slik informasjon eller på bestilling under gjeldende lovverk.


Ekstern behandling

Vi bruker andre bedrifter, inkludert våre tilknyttede bedriftspartnere, tjenesteleverandører og andre behandlere for å levere visse tjenester til oss (eller på våre vegne), basert på våre instruksjoner, og i samsvar med gjeldende konfidensialitet og sikkerhetstiltak. Disse tjenesteleverandørene gir tjenester globalt, inkludert:

  • svindelovervåkings- eller deteksjonstjenester,
  • hosting eller vedlikehold av Nettsiden,
  • utføre dataintegritetskontroller,
  • gi optimeringstjenester,
  • behandle kredittkortbetalinger,
  • tilbud til deg om kreditt,
  • innkreving av betalinger,
  • ekspedere ordren din,
  • levere reklame på Nettsiden og tredjepartsnettsider,
  • sende post eller e-post,
  • gi tjenester knyttet til ansettelse og HR, og/eller

Vi vil ikke dele dine personopplysninger med våre tjenesteleverandører med mindre det er påkrevd med henblikk på våre legitime interesser eller for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg. Disse tjenesteleverandørene kan ved kontrakt være pålagt kun å bruke den informasjonen vi deler med dem, for å utføre tjenester for oss eller på våre vegne, og til å holde dine persondata konfidensielle. Vi kan også komme til å tillate disse selskapene å benytte anonyme opplysninger for sine forretningsformål. Vi vil ikke formidle dine persondata til våre tilknyttede selskaper eller ikke-tilknyttede tredjeparter i forbindelse med deres markedsføring uten din tillatelse.


Med våre Leverandører

Vi vil gi våre Leverandører visse Personopplysninger, anonym informasjon eller avidentifiserte data for å oppfylle våre forpliktelser overfor deg og på annen måte bistå i bruken vår som beskrevet i avsnittet "Hvordan vi bruker dine opplysninger", inkludert:

  • for rapporteringsformål,
  • for å ekspedere ordren din,
  • for å tillate at Leverandøren vår eller deres tjenesteleverandør registrerer kjøpet ditt,
  • for å aktivere din tilgang til produkter eller tjenester levert av vår Leverandør eller deres leverandører,
  • for å legge til rette for garanti, teknisk support eller service etter kjøp,
  • gi kundeservice,
  • for å tillate at vår Leverandør eller deres tjenesteleverandør får gi tjenester i forbindelse med Nettsiden (som kundesupport eller enkeltpåloggingsfunksjon),
  • for å tillate at vår Leverandør eller deres tjenesteleverandør kan sende deg kommunikasjoner hvis du har samtykket i å motta dem, eller
  • til andre lignende formål som er nødvendige for oss å oppfylle våre forpliktelser overfor deg.

For å overholde juridiske krav, forhindre svindel og forbrytelser

I henhold til det som er tillatt ved lov, kan vi gi videre Personopplysninger om deg når vi tror det er hensiktsmessig for å:

  • overholde et juridisk krav,
  • samarbeide med rettshåndhevende instanser eller andre statlige granskninger eller rapportere eventuelle aktiviteter som kan utgjøre brudd på juridiske eller regulatoriske krav,
  • forhindre eller granske en mulig forbrytelse (som svindel eller identitetstyveri) eller brudd (også mistanke om brudd) på sikkerhet eller disse Retningslinjene for personvern
  • beskytte de juridiske rettighetene eller sikkerheten til Digital River, våre ansatte, leverandører, tredjeparter, allmennheten eller deg.

I forbindelse med en salgs-, fusjons- eller relatert hendelse

Hvis en av våre tilknyttede bedriftspartnere eller en tredjepart har kjøpt vår bedrift, spesifikke aktiva eller virksomheten til en av våre driftsavdelinger (som en del av et salg, fusjon, reorganisering eller lignende hendelse), vil dine Personopplysninger eies av den bedriften, med mindre noe annet er bestemt i lokal lovgivning. I så fall vil det oppkjøpende selskapets bruk av dine Personopplysninger være underlagt den styrende Retningslinjen for personvern, alle gjeldende supplerende personvernmeldinger, og personvernpreferansen du har oppgitt til Digital River før fusjonen.


Samlede eller avidentifiserte data

Vi kan bruke eller dele informasjon som er samlet eller avidentifisert slik at det ikke med rimelighet kan brukes til å identifisere et individ. Vi kan bruke eller dele denne informasjonen på flere måter, inkludert til svindelforebyggende tjenester eller i forbindelse med analyse.

Hvordan vi beskytter dine opplysninger

Vi vil behandle dine Personopplysninger på sikre, skybaserte dataservere. Din handelstransaksjon vil bli optimalt behandlet i eller i nærheten av området der du startet økten din. Dette betyr at behandlingen av dine persondata vil foregå i USA og/eller i Irland. En kopi og/eller sikkerhetskopi av dine Personopplysninger kan lagres og ellers behandles i vår skytjenesteleverandør i Irland i samsvar med Digital Rivers katastrofegjenopprettingsprogram.

Ingen metode for overføring eller lagring av data er helt sikker, men vi gjør det vi kan for å gi et sikkerhetsnivå som er egnet for sensitiviteten til informasjonen vi innhenter. Vi har implementert fysiske, tekniske og administrative sikkerhetspraksis og sikkerhetsforordninger som med rimelighet er designet for å beskytte dine Personopplysninger mot uautorisert tilgang og videreformidling. Når vi samler inn eller overfører sensitive opplysninger som f.eks. et bankkontonummer, bruker vi bransjens standardmetoder for å beskytte disse opplysningene i samsvar med krav fra gjeldende lovgivning. Selv om vi bruker rimelige tiltak for å beskytte opplysningene dine, kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjonen som er skaffet til veie via Internett eller lagret i våre databaser. Du er også selv ansvarlig for i rimelig grad å beskytte dine opplysninger mot uautorisert formidling eller misbruk, for eksempel ved å beskytte passordet ditt og logge ut når du er ferdig med å bruke en delt datamaskin eller mobilenhet. Vi står for bransjens beste praksis når det gjelder å avbøte potensielle overtredelser. Hvis Personopplysningene som Digital River oppbevarer er (eller med sannsynlighet vil være) avslørt, skadet eller tapt, vil vi umiddelbart iverksette utbedrende tiltak, informere deg, om du er berørt, på tidsriktig måte og rapportere til de kompetente offentlige etatene etter det som er påkrevd i henhold til gjeldende lover.

Dine rettigheter til å få tilgang til og kontrollere dine Personopplysninger

Vi respekterer din rett til å velge hvordan vi innhenter, bruker og deler dine Personopplysninger.

  • Få tilgang til dine data. Hvis du vil gå gjennom, korrigere, begrense behandlingen av, protestere mot direkte markedsføring eller be om at dine Personopplysninger slettes, ber vi deg sende oss en forespørsel med informasjonen som står i avsnittet "Hvordan kontakte oss" i disse Retningslinjene for personvern.
  • Redigere og slette data. Hvis det foreligger noen feil i Personopplysningene du har sendt oss eller hvis du vil be om å få slettet dine Personopplysninger, ber vi deg kontakte oss med informasjonen som står i avsnittet "Hvordan kontakte oss" i disse Retningslinjene for personvern, så vil vi iverksette hensiktsmessige tiltak.
  • Protestere mot bruk av data. Du har rett til å protestere mot vår behandling av Personopplysninger med henblikk på direktemarkedsføring. Vi selger ikke dine Personopplysninger, og vil heller ikke bruke dem til direktemarkedsføring uten ditt samtykke.

Hvis du kontakter oss, kan vi be deg om ytterligere informasjon for å bekrefte din identitet. Vi forbeholder oss retten til å begrense eller avslå din forespørsel hvis du ikke har gitt oss nok informasjon til å bekrefte din identitet eller oppfylle våre juridiske og forretningskrav som angitt i våre retningslinjer for oppbevaring av data. Når vi sletter dine persondata eller Spesielle datakategorier , vil de ble behandlet på en slik måte at det hindrer tap, tyveri, misbruk eller uautorisert tilgang i tråd med våre retningslinjer for dataarkivering.

Du har rett til å rapportere til din lokale kontrollmyndighet hvis du føler at dine rettigheter ut fra datavernlovgivningen ikke er tatt tilstrekkelig hensyn til. Men før du gjør dette, ber vi deg ta kontakt med oss direkte, for vi er forpliktet til å samarbeide med deg for å bidra til å løse eventuelle problemer angående ditt personvern.

Retningslinjer for dataarkivering

Digital River kan oppbevare dine Personopplysninger og transaksjonsdata så lenge du fortsetter å bruke Nettsiden, og deretter som tillatt eller påkrevd ved gjeldende lov eller for å oppfylle våre forretningskrav.

Ikke spor forespørsler

Hvis du velger bort å få dine opplysninger samlet via informasjonskapsler og andre Internett-teknologier, blir dine eksisterende reklameinformasjonskapsler på displayet slettet og en ny vil prøve å la seg legge der som ber tjenesteleverandører ikke spore dine fremtidige aktiviteter når den informasjonskapslen oppdages (en "ingen sporing"-informasjonskapsel). Hvis nettleserne dine er konfigurert til å avvise informasjonskapsler når du besøker vår side for å velge dem bort, kan ingen "Ingen sporing"-informasjonskapsel legges igjen på datamaskinen din. Hvis du deretter sletter "Ingen sporing"-informasjonskapsler, husk også å bruke en annen datamaskin eller bytt nettleser der du må velge bort informasjonskapslene på nytt. Vi svarer for tiden ikke på "ingen sporing"-signaler fra nettlesere.

Retningslinjer for barns personvern

Digital Rivers tjenester er ikke rettet mot barn. Hvis du ikke har nådd voksen alder eller ikke kan legge inn juridisk bindende avtaler i landet der du bor, kan du ikke bruke Nettsiden med mindre det nødvendige foreldresamtykket er innhentet. Hvis du tror at vi har mottatt informasjon fra en person som er beskyttet under barnevernloven, der nødvendig tillatelse fra foreldrene ikke ble oppnådd, må du varsle oss umiddelbart, så vil vi gjennomføre rimelige tiltak for trygg fjerning av disse opplysningene.

Hvis ikke du gir personopplysninger eller gir samtykke når du blir bedt om det

Der vi må innhente Personopplysninger i henhold til loven eller for å effektuere vår kontakt med deg og du ikke gir oss de opplysningene når du blir bedt om det, vil vi kanskje ikke kunne effektuere vår kontrakt med deg. Følgelig vil vi kanskje ikke kunne gi deg produktene og/eller tjenestene du ba om. Hvis du for eksempel ikke oppgir adresseinformasjonen din eller du ikke krysser av for boksen der du samtykker i våre Salgsvilkår og Retningslinjer for personvern, er det mulig vi ikke vil kunne fullføre ordren din.

Datakontroller

Alle personopplysninger som er innhentet av oss ved at du besøker Nettsiden, kontrolleres av Digital River, Inc., 10380 Bren Road West, Minnetonka, Minnesota 55343, USA. Der en annen Digital River-enhet er den globale leverandøren av forhandlertjenester, som identifisert under transaksjonen, er det derimot den enheten som er Datakontroller for alle Personopplysninger som er gitt eller samlet under transaksjonen:

  • Digital River Australia Pty Ltd.
    Richard Clayton, 8 Denison Street
    South Hobart, Tasmania, AU 7004 Australia
  • Digital River Do Brasil Importação e Comercio De Produtos De Informatica Ltda
    Room Piso G5 - cj 905 Av. Roque Petroni Jr 1089 Centro Profissional Morumbi Shopping
    Sao Paulo-SP 04707-900 Brazil
  • Digital River GmbH
    Scheidtweiler Strasse 4
    Cologne, DE 50933 Germany
  • Digital River Hong Kong
    Unit 908-915, Level 9, Core F, Room 25, Cyberport 3
    100 Cyberport Road, HK Hong Kong
  • Digital River India Private Ltd.
    1302, Tower-3, Indiabulls Finance Centre Senapati Bapat Marg, Elphinstone Road
    Mumbai Maharashtra 400013 India
  • Digital River Ireland Ltd.
    Dromore House East Park
    Shannon Co. Clare V14 AN23 Ireland
  • Digital River Japan K.K.
    Tokyo Club Building 11F 3-2-6 Kasumigaseki Chiyoda-ku
    Tokyo 100-0013 Japan
  • Digital River Korea, Limited
    4 Floor 92, Hangang daero Yongsan-gu
    (Hangang ro 2 ga, LS Yongsan Tower), Seoul, Republic of Korea
  • Digital River Mexico, S. de R.L. de C.V.
    Avenida Presidente Masaryk 111, Piso 1 Polanco V Seccion, Miguel Hidalgo
    Ciudad de Mexico Mexico
  • Digital River Singapore Pte. Ltd.
    35th Floor UOB Plaza 1
    80 Raffles Place
    Singapore, SG 048624
  • Digital River Trading (Shanghai) Co., Ltd. AKA China
    Suite 1710 Building A, No. 331, North Caoxi Road
    Xuhui District Shanghai 200030 China
  • Digital River UK Ltd
    TMF Group, 8th Floor, 20 Farringdon Street
    London, EC4A 4AB, United Kingdom
  • DR APAC, LLC., Taiwan Branch
    23F, 105, Sec.2 Tun Hwa S. Rd.
    Taipei 106 Taiwan, Province Of China
  • DR globalTech, Inc.
    10380 Bren Road West
    Minnetonka, MN 55343

Automatisert behandling

I begrensede situasjoner kan vi komme til å bruke dine persondata til å hjelpe oss til å ta automatiserte beslutninger for å forbedre forretningen vår ytterligere. Der du for eksempel (hvis det er aktuelt) har gitt samtykke i sammenheng med markedsføring, kan vi bruke data til å segmentere og målrette brukere med personlig tilpassede meldinger, eller vi kan bruke en jobbtittel for å finne brukerens Personopplysninger og endre innholdet i samsvar med det. Vi kan også bruke den brukerens geografiske plassering og bedriftsdata. I noen omstendigheter, for kontobasert markedsføring, kan dette inkludere "likes" som vi finner i det offentlige domenet.

Vi bruker automatisk behandling i vårt svindelovervåkingsverktøy for å hjelpe oss å redusere mengden med manuell gjennomgang som kreves for å gå gjennom ordrer for svindel. Vi kan også komme til å benytte automatisert behandling i en kontekst med ansettelse og for å sikre at våre ansatte følger våre interne sikkerhetsretningslinjer. Du har rett til å annullere enhver beslutning som er basert på automatisert databehandling hvis de kan karakteriseres som profilering. Vi vil imidlertid ikke kunne behandle din transaksjon uten å bruke svindelovervåkende verktøy.

Retningslinjer for personvern for europeiske innbyggere

Hvis du befinner deg i EØS-området, Storbritannia eller Sveits, er all overføring av dine Personopplysninger utenfor det området beskyttet i henhold til standard kontraktklausuler, eller andre egnede sikkerhetsanordninger for datavern. Dine Personopplysninger kan overføres til Digital Rivers skybaserte servere i USA og behandlingen av dine Personopplysninger i USA. Dine personopplysninger kan også overføres av oss til andre Digital River-enheter til formålene som fremgår av disse Retningslinjene for personvern, for bedriftsadministrasjonsformål og til andre tredjepartsdatabehandlere. For detaljer om overføringen av dine Personopplysninger til andre Digital River-enheter, se avsnittet "Felles bruk" i disse retningslinjene.


Utøve dine juridiske rettigheter

Hvis du ønsker å utøve dine rettigheter i henhold til datavernlovene, se gjennom avsnittet “Dine rettigheter til å få tilgang til og kontrollere dine Personopplysninger” for informasjon om hvordan du skal utøve dine rettigheter.

Hvis du trenger mer hjelp vedrørende dine rettigheter, ta kontakt med vår datavernansvarlige, KT Schmidt, Administrasjonssjef hos Digital River, telefonnummer: 1 (952) 253-1234, e-post: privacy@digitalriver.com.

Du har rett til å rapportere til din lokale kontrollmyndighet hvis du føler at dine rettigheter ut fra datavernlovgivningen ikke er tatt tilstrekkelig hensyn til. Men før du gjør dette, ber vi deg ta kontakt med oss direkte, for vi er forpliktet til å samarbeide med deg for å bidra til å løse eventuelle problemer angående ditt personvern.

Retningslinjer for personvern for innbyggere i California


Dine rettigheter

I tillegg til ovennevnte, har innbyggere i California rett til å gjøre følgende forespørsler vedrørende sine personopplysninger i henhold til California Consumer Privacy Act (“CCPA”):

  • Datatilgang og -portabilitet. Du har retten til å be om at vi gir videre visse opplysninger til deg om personopplysningene vi har innsamlet, brukt, gitt videre eller solgt om deg de foregående 12 månedene.
  • Sletting. Du kan be om at vi sletter dine Personopplysninger som vi har innhentet fra deg i den grad det er påkrevd i henhold til CCPA.
  • Videreformidling. Du har retten til å be om at vi gir videre viss informasjon om vår innsamling og bruk av dine Personopplysninger de foregående tolv (12) månedene, inkludert:
    • kategoriene med Personopplysninger vi innhentet om deg,
    • kategoriene med kilder til Personopplysningene vi har innhentet om deg,
    • vår bedrifts- eller kommersielle formål for å samle inn de Personopplysningene,
    • kategoriene av tredjeparter som vi deler de personopplysningene med,
    • de spesifikke delene av personopplysningene som vi innhentet om deg (også kalt en forespørsel om dataportabilitet).
    • der det har vært en videreformidling for et bedriftsformål, som identifiserer kategoriene av personopplysninger som hver mottakerkategori som er oppnådd.

For å utøve noen av dine rettigheter i henhold til CCPA, send oss en forespørsel med informasjonen i avsnittet “Dine rettigheter til å få tilgang til og kontrollere dine Personopplysninger” i disse Retningslinjene for personvern eller ring tlf. (866) 585-3251. Vi kan be deg om tilleggsinformasjon for å verifisere din identitet og forbeholder oss retten til å begrense eller avslå din forespørsel hvis du ikke har oppgitt nok informasjon til å verifisere din identitet eller oppfylle våre juridiske og forretningskrav. Vi vil svare på e-postmeldingen vi har arkivert innen førtifem dager etter din verifiserbare forespørsel.

Vi tar ingen gebyr for å behandle eller svare på din forespørsel med mindre det er utilbørlig, gjentagende eller åpenbart ugrunnet. Hvis vi finner at din forespørsel berettiger et gebyr, vil vi informere deg om grunnlaget for den beslutningen og gi deg et estimat av kostnaden før vi innvilger forespørselen din.


Vår bruk og deling av dine Personopplysninger

Som nevnt mer detaljert over, kan Digital River gi videre dine Personopplysninger til en tredjepart i forbindelse med et bedriftsformål. Digital River vil imidlertid ikke selge dine Personopplysninger da det vilkåret er definert av CCPA. Når vi gir videre Personopplysninger for et bedriftsrelatert formål, inngår vi i en kontrakt som krever at mottakeren både holder de Personopplysningene konfidensielt og ikke benytter dem til noe annet formål bortsett fra til gjennomføring av våre kontraktfestede forpliktelser.

I de foregående 12 månedene, har Digital River innhentet eller gitt videre følgende kategorier med informasjon. Digital River selger ikke Personopplysninger og har heller aldri gjort det:

Kategori Vi innhenter Vi gir videre Vi selger
Identifikatorer Ja Ja Nei
Kategorier av Personopplysninger som er oppgitt i California Customer Records Statute (Cal. Civ. Code § 1798.80(e)) Ja Nei Nei
Beskyttede klassifiseringsegenskaper under California- eller nasjonal lov Ja Nei Nei
Internett eller annen lignende nettverksaktivitet Ja Ja Nei
Geolokaliseringsdata Ja Ja Nei
Profesjonell eller arbeidstakerrelatert informasjon Ja Ja Nei

California Shine the Light Law

Californias "Shine the Light"-lov (Civil Code Section §1798.83) tillater at brukere av Nettsiden som er innbyggere av California kan be om visse opplysninger vedrørende vår formidlet av Personopplysninger til tredjeparter i forbindelse med deres direktemarkedsføring. For å gjøre en slik forespørsel, send en e-post til privacy@digitalriver.com.

Retningslinjer for personvern for bosatte i Brasil


Dine rettigheter

Hvis du befinner deg i Brasil, gir Artikkel 18 i den brasilianske generelle datavernloven (“LGPD”) deg visse rettigheter når det gjelder dine Personopplysninger. Du har rett til å innhente følgende informasjon fra datakontrolleren:

  • bekreftelse på at behandlingen pågår,
  • tilgang til dataene,
  • korrigering av ufullstendige, unøyaktige eller foreldede data,
  • anonymisering, blokkering eller eliminering av unødvendige eller overflødige data eller data behandling uten samsvar med bestemmelsene i LGPD;
  • portabilitet av dataene til andre tjenesteleverandører eller leverandører av produkter, etter din uttrykkelige forespørsel, i henhold til LGPD, og underlagt beskyttelsen av forretnings- og bransjehemmeligheter i prosessen,
  • sletting av Personopplysninger behandlet med ditt samtykke, unntatt i situasjoner som fremgår av Artikkel 16 i LGPD;
  • informasjon om de offentlige og private enhetene som vi har delt data med,
  • informasjon om muligheten for å ikke gi samtykke og om konsekvensene av slikt avslag,
  • tilbakekalling av samtykke, i henhold til bestemmelsene i paragraf 5 i artikkel 8 i LGPD; og

Du har også retten til å gjennomgå bestemmelser som er basert på automatisk behandling av Personopplysninger der beslutningen utføres utelukkende på automatisk vis og påvirker dine interesser. I behandling av transaksjonen din tar ikke Digital River beslutninger med utelukkende automatiske midler der beslutningen også ville påvirke interessene dine negativt.


Utøve dine rettigheter

Hvis du ønsker å utøve dine rettigheter i henhold til LGPD, se gjennom avsnittet “Dine rettigheter til å få tilgang til og kontrollere dine Personopplysninger” for informasjon om hvordan du skal utøve dine rettigheter.

Hvis du trenger mer hjelp vedrørende dine rettigheter, ta kontakt med vår datavernansvarlige, KT Schmidt, Administrasjonssjef hos Digital River, telefonnummer: 1 (952) 253-1234, E-post: privacy@digitalriver.com.

Du har rett til å rapportere til din lokale kontrollmyndighet hvis du føler at dine rettigheter ut fra datavernlovgivningen ikke er tatt tilstrekkelig hensyn til. Men før du gjør dette, ber vi deg ta kontakt med oss direkte, for vi er forpliktet til å samarbeide med deg for å bidra til å løse eventuelle problemer angående ditt personvern.

Retningslinjer for personvern for bosatte i Sør-Korea

Når du sluttfører et salg på Nettsiden, samtykker du i Digital Rivers behandling av dine Personopplysninger som beskrevet i disse Retningslinjene for personvern. I behandling av dine Personopplysninger kan det være nødvendig for oss å overføre dine Personopplysninger eller overlate behandlingen til følgende parter:


Tredjepartslevering av personopplysninger

Digital River, Inc. og Digital River Ireland Ltd

  • Type informasjon: E-postadresse, navn, IP-adresse, adresse, telefonnummer, kontoinformasjon
  • Formål: Transaksjonsbehandling og -utføring, produktregistrering, åpning av konto, generell markedsføring av produkter og tjenester, og annet formål
  • Oppbevaringsperiode: Så lenge du fortsetter å bruke Nettsiden og deretter i henhold til det som er tillatt eller påkrevd ved gjeldende lov eller for å oppfylle Digital Rivers forretningskrav

Leverandøren hvis navn og/eller logo vises på denne Nettsiden

  • Type informasjon: Transaksjonsinformasjon, som e-postadresse, navn, IP-adresse, adresse, telefonnummer
  • Formål: Transaksjonsrapportering og -oppfyllelse, produktregistrering, garanti og teknisk support, åpning av konto
  • Oppbevaringsperiode: Som beskrevet i Leverandørens Retningslinjer for personvern

Du har rett til å holde tilbake ditt samtykke til deling av data med ovennevnte enheter ved å la være å huke av for de aktuelle rutene i betalingsprosessen. I så fall vil vi ikke kunne fullføre transaksjonen din og vil ikke kunne gi deg produkter eller tjenester.


Tildeling av håndtering av Personopplysninger

I behandling av transaksjonen eller ordren din, tildeler Digital River behandlingsaktiviteter til tredjeparter for øyeblikket, som følger:

NHN Korea Cyber Payment Co., Ltd

  • Type informasjon: Faktureringsinformasjon, som e-postadresse, navn, IP-adresse, adresse, telefonnummer, kontoinformasjon
  • Formål: Behandling av transaksjonsbetaling
  • Oppbevaringsperiode: 7 år

Adyen

  • Type informasjon: Faktureringsinformasjon, som e-postadresse, navn, IP-adresse, adresse, telefonnummer, kontoinformasjon
  • Formål: Behandling av transaksjonsbetaling
  • Oppbevaringsperiode: 7 år

Cybage Software Pvt Ltd.

  • Type informasjon: E-postadresse, navn, IP-adresse, adresse, telefonnummer, kontoinformasjon
  • Formål: Systemutvikling og -vedlikehold
  • Oppbevaringsperiode: Så lenge du fortsetter å bruke Nettsiden og deretter i henhold til det som er tillatt eller påkrevd ved gjeldende lov eller for å oppfylle Digital Rivers forretningskrav

Sutherland Global Services, Inc.

  • Type informasjon: E-postadresse, navn, IP-adresse, adresse, telefonnummer, kontoinformasjon
  • Formål: Kundeservicesupport
  • Oppbevaringsperiode: Så lenge du fortsetter å bruke Nettsiden og deretter i henhold til det som er tillatt eller påkrevd ved gjeldende lov eller for å oppfylle Digital Rivers forretningskrav

Melding til bosatte i Japan

I henhold til krav i japansk datavernlovgivning, har vi utnevnt en klageansvarlig/datavernombud. Datavernombud for Digital River Japan K.K. er: KT Schmidt, bedriftsrepresentant hos Digital River Japan K.K., telefonnummer: 03-6770-2741, E-post: privacy@digitalriver.com.

Endringer i disse Retningslinjer for personvern

Vi har gjennomgang av disse Retningslinjene for personvern og vil publisere oppdateringer på nettsiden. Endringene våre trer i kraft rett etter at erklæringen er lagt ut. Vi kan også supplere eller endre disse Retningslinjene for personvern ved å legge ut andre personvernmeldinger på Nettsiden. Slike personvernmeldinger vil forklare hvordan vi håndterer informasjon spesifikk for hvor den personvernmeldingen vises og skal leses i sammenheng med disse Retningslinjene for personvern.

En lenke til våre tidligere Retningslinjer for personvern står her.

Klageansvarlig/Datavernombud

I henhold til krav i henhold til visse datavernlover, har vi utnevnt en klageansvarlig/datavernombud. Digital Rivers klageansvarlig/datavernombud er: KT Schmidt, Administrasjonssjef hos Digital River, telefonnummer: 1 (952) 253-1234, E-post: privacy@digitalriver.com. Hvis du befinner deg i Tyskland, vil vi henvise deg til vårt eksterne datavernombud.

Hvordan kontakte oss

Hvis du har spørsmål om disse Retningslinjene for personvern eller forespørsler tilknyttet dine Personopplysninger i henhold til aktuelle lover, uansett hvor i verden du befinner deg, send oss e-post til privacy@digitalriver.com, så videresender vi spørsmålet ditt til riktig person. Hvis du foretrekker å kontakte oss via vanlig post, se kontaktinformasjonen som står i avsnittet "Med team over hele verden" i vår bedriftsnettside.

    i Definisjonen av "Personopplysninger" er beregnet på å omfatte “Personopplysninger” som definert av California Consumer Privacy Act og skal tolkes deretter.